A szemem, a kezem, a szívem… – Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Kishírek – 2018. július 10., kedd | 18:12

Házaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot június 29. és július 1. között Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián, Fekete Szabolcs Benedek vezetésével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Esti szentségimádással kezdődött a program. A résztvevők az Oltáriszentség előtt elcsendesedve kérhettek erőt a megújuláshoz.

„Milyen a házaspárunk látásmódja? Miért látom szépnek házastársamat; mik az ő kincsei, ami gyönyörködtet? Tanuljunk attól, aki jól lát, az idősektől, a bölcsektől vagy a gyerekektől!” – szerepelt az első elmélkedésben, melynek témája a szem volt.

„Kezeinket munkára és imádságra használjuk! Higgyünk az imára kulcsolt kezek erejében!” – hangsúlyozta Szabolcs atya a második elmélkedésben, amely a kézről szólt.

A harmadik elmélkedésen a szív volt a téma. „Szívünkben az isteni törvények mellett felhalmozódhatnak az elvadult érzések és gondolatok is. Engedjük meg és hagyjuk, hogy Jézus kitakarítsa a szívünket!” – hangzott el. A párok átgondolhatták, mennyire merik megmutatni egymásnak „szívkamrájukat”, lelkük legeldugottabb részét.

Minden elmélkedést páros beszélgetés követett, melynek során irányított kérdések segítségével mély gondolataikat, érzéseiket is megoszthatták egymással a házastársak.

Szorgalmas, fiatal gyerekfelügyelők segítettek a program során, hogy a házaspárok nyugodtan meg tudják hallgatni az elmélkedéseket.

A családok vidám szentmiséken vehettek részt a lelkigyakorlat során; a liturgiákon a gyerekeket is megszólították.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Busa Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria