A Szent Efrém Férfikar adott koncertet a Szent István-bazilikában – KÉPRIPORT

Kultúra – 2016. május 3., kedd | 15:25

A Szent Efrém Férfikar „Orientale Lumen” sorozatának második, az ortodox húsvéthoz kapcsolódó hangversenyét tartotta május 1-jén a Szent István-bazilikában. A koncerten közreműködött a Lautitia Kóruscsalád és Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Monumentális, 170 tagú kórus éneke töltötte meg a templomot a hang-áhítat végén, előtte pedig a Lautitia Gyermekkar, az Ifjúsági Vegyeskar, a Kamarakórus, illetve a Szent Efrém Férfikar által görögkatolikus himnuszok, nagy klasszikus szláv mesterek szerzeményei, valamint magyar komponisták művei csendültek föl.

Az Orientale Lumen (Kelet világossága) sorozat következő koncertjét június 19-én 20 órától tartja a Szent Efrém Férfikar Abeer Nehme libanoni művésznő közreműködésével a Szent István-bazilikában, amely ezúttal az ortodox pünkösdhöz kapcsolódik majd.

A húsvéti koncerten a Lautitia Kóruscsalád három együttese is közreműködött, akik a Debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola büszkeségei. Nemes József művészeti vezető néhány év alatt a magyar ifjúsági kórusok elitjébe vezette lányait és fiait, sőt ettől is tovább: a legjelentősebb nemzetközi versenyeket vagy megnyerik, vagy a dobogón végeznek. Tiszta és üde éneklésüket, kiváló zeneiségüket a Szent Efrém Férfikar társaságában már többször hallhatták vidéki nagyvárosokban, május 1-én pedig először adtak közös hangversenyt a Szent István-bazilikában. Ők az első ifjúsági kórus, akiket az Orientale Lumen sorozatba meghívtak. 

Forrás: Szent Efrém.hu

Forrás és fotó: Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria