A Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja tartott lelkinapot a felvidéki Nagykaposon

Külhoni – 2018. március 19., hétfő | 10:25

A Szent Ferenc Kisnővérei bükkszentkereszti közösségének két tagja tartott lelkinapot március 14-én a felvidéki Nagykaposon a helyi és a környékbeli híveknek – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

A program szentmisével indult, melynek főcelebránsa Susko Mihály helyi esperes-plébános volt. Homíliájában arról elmélkedett, mennyire fontos észrevenni Istent a mindennapokban. Szólt az isteni gondviselésről mint az Úr állandó jelenlétéről a világban.

A legszentebb áldozat megünneplése után Klára nővér és Krisztina nővér bemutatta a Szent Ferenc Kisnővérei rendet, kiemelve a szerzetesi közösség múltjának néhány fontosabb eseményét. A jelenlévők betekintést nyerhettek a rendházak működésébe, a szerzetesek életét meghatározó történésekbe.

Mivel ők a karizmatikus Élet a Lélekben Szeminárium (ÉLSZ, más néven Szentlélek szeminárium) vezetői, bemutatták a lelkigyakorlatot.

A nővérek személyes tanúságot is tettek az élő Istenről, elmondták, hogyan találták meg hivatásukat. Klára nővér arra biztatott mindenkit, hogy az élet legapróbb mozzanataiért is adjunk hálát, hiszen ezáltal válik a szív nyitottá a Szentlélek befogadására. Krisztina nővér tanúságtételében nagy hangsúlyt fektetett saját hitélményei megosztására, ezzel is kifejezve azt, Isten mindennap munkálkodik a világban és az egyes ember életében.

A lelkinap zárásaként a résztvevők szentségimádás keretében találkozhattak az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztussal. Az imádságot a nővérek vezették, Jézus kereszten mondott hét mondatáról elmélkedtek.

Fotó: Jeso Eszter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria