A Szent Mór-iskola diákjai a Pécsi Nemzeti Színházban léptek színpadra

Hazai – 2016. április 29., péntek | 9:50

Április 25-én került sor a pécsi Szent Mór Iskolaközpont „Művészetek Napja” rendezvényére a Pécsi Nemzeti Színházban, mely alkalomból négy kórus, négy zenekar és két néptánccsoport lépett fel, valamint a műhely- és projektmunkákat bemutató kisfilmeket is levetítettek.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpontban a nevelés szerves részét képezi a tanulók zeneművészeti és képzőművészeti oktatása. A cél az, hogy igényes, érzelmekben gazdag és művészetre fogékony gyermekeket neveljenek, a tehetségesebbeket pedig felfedezzék, és elindítsák pályájukon. Az iskola tanulói évente egyszer, a „Művészetek Napja” rendezvény keretében tartanak reprezentatív bemutatót.

A Pécsi Nemzeti Színház negyedik alkalommal bocsátotta az intézmény rendelkezésére nemcsak nagytermét, hanem dolgozóinak együttműködését és szakértelmét is, hogy a műsort sikeresen bonyolíthassák le.

Udvardy György megyéspüspök levélben köszöntötte az esemény résztvevőit: „Szeretettel küldöm főpásztori áldásomat, és imádságos lélekkel kérem a Mennyei Atya gondviselő kegyelmét, hogy szeretetével és Szentlelke bölcsességével kísérje a gyermekek alkotókedvét, növekedését, valamint nevelőik imáit, munkáját és szüleik életét.”

Idén négy kórus, négy zenekar és két néptánccsoport lépett fel, valamint a képzőművészeti órákon, műhelyeken született legszebb alkotásokat és a projektmunkák (falfestés, tehetséggondozás) eredményeit bemutató kisfilmeket is levetítették.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria