A szeretet útján – veszprémi karitászosok Székelyföldön

Hazai – 2014. szeptember 17., szerda | 12:49

A szeretet útján zarándokoltak szeptember első hetében a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász önkéntesei Székelyföldön. Az út legfőbb célpontja a dévai Szent Ferenc Alapítvány által létrehozott gyergyószárhegyi árvaház volt – írja Zagyva Richárd, az egyházmegyei szervezet igazgatója.

A zarándokok a gyergyószárhegyi gyermekotthonban élőkért vállalták útjukat, így utazásuk fő célja az otthon meglátogatása, a gyermekek támogatása és a szeretetben való növekedés volt. Zarándokútjuk így már hetekkel az indulás előtt elkezdődött. Céltudatosan készülődtek, vásároltak, sokan a közösségeikben mosóport, tanszereket és pénzadományt is gyűjtöttek, hogy minél hatékonyabban segíthessék a gyermekek ellátását.

Az ötvenfős zarándokcsoportot Csergő Hajnal, a gyermekotthon vezetője fogadta és körbe is vezette a házon. A csoporttal tartó Gere Dávid Márk nemesvámosi és Halmágyi Zoltán ösküi plébánosok hálaadó szentmisét mutattak be.

A hét során az önkéntesek ellátogattak a gyergyószentmiklósi karitász Szent Erzsébet Idősotthonába és a helyi örmény katolikus templomba, Szovátára, Korondra, Farkaslakára, a Békás-szorosba és a Szent Anna-tóhoz is. A számos székelyföldi nevezetesség megtekintetése mellett a zarándokoknak csodálatos lelki élményt jelentett szentmisén részt venni a csíksomlyói kegytemplomban, a parajdi sóbányában és a gyergyóditrói „székely katedrálisban”.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria