A szombathelyi püspöki palotában adott koncertet az Aquincum Quartett

Kishírek – 2018. április 13., péntek | 11:16

A Martinus Exclusive programsorozat részeként az Aquincum Quartett koncertezett Szombathelyen a püspöki palotában április 10-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Kedden este a vonós hangszerek és a vonós kamarazene került középpontba az Aquincum Quartett koncertjén. A formáció 2007-ben alakult a Budapesti Vonósok Kamarazenekar tagjaiból. A Budapesti Vonósok egyik jellemzője, hogy tagjai különböző formációkban rendszeresen játszanak kamarazenét. A zenei csemegék, melyeket megszólaltatnak, minden hallgatói réteghez szólnak, és általában úgy állítják össze programjaikat, hogy azok lehetőleg többféle stílust képviseljenek a közönség minél nagyobb örömére. A vonósnégyes tagjai más együttesekben is muzsikálnak, és járják a világot, terjesztve a magyar zenei élet és a magyar zenészek jó hírét.

A kvartett prímása Rónaszéki Tamás, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamara tanszékének művésztanára, illetve a budapesti Bartók Konzervatórium hegedűtanára. Vele együtt Németh Mátyás, Maróth Bálint és Krähling Dániel lépett fel, aki – a hivatalos külföldi elfoglaltsága miatt távol levő – Izsák Ilonát  helyettesítette ezen az estén.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria