A vatikáni tűzoltók kimentettek egy hároméves kisfiút Olaszországban a földrengés romjai alól

Kitekintő – 2016. augusztus 26., péntek | 13:40

Ferenc pápa aggodalommal és imádsággal követi a közép-olaszországi földrengés híreit. Konkrét segítséget is küldött Amatricébe: hat vatikáni tűzoltót, akik azonnal a helyszínre érkeztek, majd másnap a vatikáni csendőrség egy csoportját.


A tűzoltóknak sikerült kimenteniük egy hároméves kisfiút a romok alól, akinek szülei és tízéves nővére azonban sajnos nem élték túl a katasztrófát. A két gyermek egy szobában aludt, szinte a csodával határos, hogy a kisfiú megmenekült.

A vatikáni tűzoltók a konkrét segítségen túl lelki támogatást is nyújtanak, beszélgetnek az emberekkel. Rózsafüzéreket is vittek magukkal, valamint szentképeket Ferenc pápa áldásával – ezeket a helyi papoknak adták, hogy osszák szét az emberek között.

„Drámai helyzetet látunk, igazi pokol, a város a földdel lett egyenlő. Mintha háború lenne, de még rosszabb, mert a háborúban megmarad néhány ház, itt azonban nincs más, csak romhalmaz” – mondta el az újságíróknak a csapat vezetője, Orlando Latini.

Csütörtökön a vatikáni csendőrség hat tagja és egy tisztje is megérkezett a helyszínre. A Svájci Gárda véradást szervezett. Vatikáni orvosok és ápolók is érkeztek a helyszínre, hogy segítsék a sérülteket.

* * *

Augusztus 25-én Ferenc pápa szentmiséjén a Szent Márta-házban részt vettek az umbriai Spellóban élő klarissza nővérek, akiknek kolostorát olyan súlyosan megrongálta az 1997-es földrengés, hogy utána tizennégy éven keresztül lakókonténerekben éltek. Együtt imádkoztak a katasztrófa áldozataiért és mindazokért, akik a földrengés következtében szenvednek. Ferenc pápa arra kérte a nővéreket, vessék el a remény magjait, életükkel és imádságukkal vigyék el Krisztust az emberek életébe. Jézus az igazi gazdagság, akkor is, ha semmi másunk nem maradt – tette hozzá.

Forrás: Vatikáni Rádió olasz nyelvű szerkesztősége, Vaticaninsider.it

Fotó: Vatikáni Rádió, Zenit.org

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria