A Vox Mirabilis nyerte a III. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusversenyt

Kultúra – 2014. július 22., kedd | 11:21

Harmadik alkalommal rendezték meg a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusversenyt Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában július 18. és 21. között – tájékoztatta szerkesztőségünket Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kórus karnagya.

A rendezvényre Európa és Kína egyházzenei és civil amatőr kórusai kaptak meghívást megmérettetésre és baráti találkozóra. Valamennyi résztvevő legalább egy Kodály-művel is készült a versenyre. A rendezvény fő célja az európai és a kínai kultúra találkozása, illetve a Kodály-módszer megismertetése volt. Az esemény fővédnöke az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Lomnici Zoltán, szakmai főtámogatója a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) volt.

A nemzetközi kórusfesztivál magas művészi színvonala érdekében a zsűribe kiváló nemzetközi szakembereket kértek fel; német, osztrák, kínai és magyar karnagyok, professzorok értékelték a versenyző énekkarokat, a zsűri elnöke Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA elnöke volt. A legmagasabb pontszámot, így az arany díjat a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus kapta. A díjátadóra a MOM Kulturális Központban került sor.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria