Adománygyűjtés a téli hidegben

Hazai – 2017. január 17., kedd | 16:20

A Szent Egyed közösség tagjai Budapesten minden héten kimennek az utcákra, hogy meleg ételt, teát vigyenek az utcán éjszakázóknak. A határok mentén várakozó menekülteknek havonta visznek segítséget. Szívesen fogadnak adományokat és várják önkéntesek jelentkezését.

A hajléktalanok a téli hidegben állandó életveszélyben vannak, ezért a közösség arra hív mindenkit, csatlakozzon hozzájuk, vigyenek nekik közösen forró teát, zsíros kenyeret, takarót – és baráti szót, reményt.

A közösség fiatal tagjai szeretnék minél több alkalommal meglátogatni utcán élő barátaikat, ehhez várják mások jelentkezését is. Aki szeretne részt venni az alkalmak valamelyikén, vigyen magával termoszban forró teát (vagy csak termoszt a közösen főzött teához), és zsíros kenyeret, szendvicset. Azt kérik, hogy aki tud, vigyen takarót, hálózsákot, amelyet ily módon személyesen adhat át a hajléktalanoknak – olyan embereknek, akikkel a közösség tagjai évek óta barátságot ápolnak, név szerint ismerik őket.

A legközelebbi időpont: január 18., szerda, este 18 óra a kilencedik kerületben, a Gát utca 2-4. szám alatti Kaníziusz Szent Péter templomban (ekkor kezdik készíteni a zsíros kenyereket, majd 19 órakor imádságot tartanak, ezt követően indulnak el az utcákra).

* * *

A magyar-szerb határ szerb oldalán veszteglő menekülteknek tudomásuk szerint jelenleg főzéshez rizsre, olajra, gyümölcsre, zöldségre és tüzelő brikettre lenne leginkább szükségük. Ruházat, cipő és egyéb élelmiszerek tekintetében a különböző karitatív szervezetek segítségükre vannak.

Aki a fentiek közül bármit adományozna, kérik, vigye el a kilencedik kerületbe, a Gát utca 2-4. szám alatti Kaníziusz Szent Péter templomba január 18-án, szerdán este 18 és 20 óra, illetve 20-án, pénteken 17.30 és 19 óra között. Szerdán este héttől, pénteken hattól a templomban imádságot tartanak a békéért.

Forrás: Szent Egyed közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria