Adventi koncert az Autista Segítő Központ szervezésében

Megszentelt élet – 2014. november 23., vasárnap | 16:24

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő Autista Segítő Központ adventi koncertet rendez Gyöngyösön november 29-én – tájékoztat Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközponttól.

A ferences rendi Autista Segítő Központot 1999-ben alapították. Az intézmény több tagintézmény együttes, egymásra épülő munkájával valósítja meg az autizmussal élő gyermekek és fiatalok, illetve az őket nevelő családok komplex segítését. Jelenleg közel hatvan családnak segítenek azzal, hogy autista családtagjuk oktatását, bentlakásos gondozását, lakóotthoni ellátását biztosítják.

A gyöngyösi Kolping Házban (Török Ignác út 1.) november 29-én 17.30-kor kezdődő adventi koncert célja, hogy megköszönjék támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget, adományokat, önzetlen munkájukat.

Az est keretében az intézményben tanuló autizmussal élő gyermekek megmutatják tehetségüket, illetve más fellépők is színesítik a programot.

A rendezvényről további információt kaphatnak a 06-37-500-417-es telefonszámon, illetve az ask@ofm.hu e-mail címen, valamint a www.autista.hu honlapon.

Fotó: Autista.hu

Magyar Kurír