Assisiben a földrengés sérültjeit mentő tűzoltó sisakja lesz Jézus bölcsője

Kitekintő – 2016. december 5., hétfő | 13:19

December 8-án, csütörtökön gyulladnak meg Assisiben a karácsonyfa fényei, és ekkor áldják meg a Szent Ferenc-bazilika alsó temploma mellett felállított betlehemi jászlat, amely idén az augusztus végi közép-olaszországi földrengés áldozatainak állít emléket.

Az október 30-i utórengésben összeomlott norciai Szent Benedek-székesegyház romjaiból felépített jászolban a bölcső az egyik tűzoltó sisakjából készült. „A földrengés, mint az emberi lélek minden válsága, alkalom arra, hogy megéljük a másokkal való találkozás felkavaró és magával ragadó lehetőségét. Ezen a karácsonyon egy új életet szeretnénk világra segíteni önmagunkban, a Másikért való életet” – nyilatkozta Mauro Gambetti, az assisi szent konvent kusztosa.

A 14 méter magas karácsonyfát Piemont régió ajánlotta fel, szintén a földrengés sújtotta Valnerina völgyből származik.

December 8-án 17 órakor Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma prefektusa mutat be szentmisét a Szent Ferenc-székesegyház alsó templomában. A szentmise után Mauro Gambetti, az assisi szent konvent kusztosa megáldja a betlehemi jászlat és meggyújtja a karácsonyfa fényeit. Az ünnepségen jelen lesz Vera Baboun, az Assisivel testvérvárosi kapcsolatban álló Betlehem polgármestere.

A szertartáson a nélkülöző családoknak adományt osztanak. Az ünnepségre ötvenen érkeznek Norciából, és jelen lesznek az assisi egyházmegyei karitászszervezet által befogadott menekültek is.

Forrás és fotó: Agensir.it; Umbriacronaca.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria