Ausztrál zarándokokat fogadott a magyar Antióchia közösség

Hazai – 2016. július 25., hétfő | 17:20

Háromnapos budapesti tartózkodás után, július 23-án reggel indult tovább Krakkóba a 44 fős ausztrál ifjúsági antióchiás zarándokcsoport. Az ausztrál fiatalok hazánkban töltött napjairól Bittsánszky János és Sára, az Antióchia mozgalom hazai felelősei tájékoztatták szerkesztőségünket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A vendéglátó magyar Antióchia közösség gazdag programot állított össze számukra, amelyben nagy szerepe volt a kulturális, a lelki és a személyes találkozásoknak.

Az ausztrál fiatalok Budapest és a Duna-kanyar nevezetességeinek és szépségeinek megismerésével kaphattak képet hazánk történelméről magyarországi látogatásuk során. A közös imák és szentmisék csodálatos élményét adták annak, hogy egyazon Krisztus Testének a tagjai vagyunk, bárhol élünk is a Földön. A programot vezető és abban részt vevő magyar fiatalok befogadó szeretete által pedig személyes találkozások és barátságok jöttek létre.

Július 22-én, péntek délután tartották az ünnepélyes zárótalálkozót, amelyen a szentmisét Székely János püspök mutatta be. A homíliában azt kívánta a zarándokoknak, hogy krakkói útjuk során ők is ugyanúgy ismerjék fel a feltámadt Krisztust és találkozzanak vele, mint ahogy Mária Magdolna felismerte őt a sírnál, valamint hogy az Ifjúsági Világtalálkozó erősítse meg őket, és váljanak az örömhír hirdetőivé életük példája által is.

A szentmisét táncház követte, amelynek szünetében egy magyar népdalt is megtanultak az ausztrál fiatalok.

A csoportot vezető házaspár, Ron és Mavis Pirola álmodta meg és váltotta valóra annak idején az ausztrál antióchiás fiatalok misszióját Magyarországon. 22 évvel ezelőtt ennek nyomán jöhetett létre az Antióchia közösség hazánkban. Az eltelt évek során már körülbelül ötezer magyar fiatal tapasztalhatta meg a lelkiség hitet és embert formáló gazdag élményeit.

Az ifjúsági mozgalomról további információkat a www.antiochia.hu honlapon találnak.

Fotó: Tóth Elek és Judit

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria