Az én szerzetesem: Mátray Lelle Mária OP

Megszentelt élet – 2015. január 29., csütörtök | 19:35

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Kovács-Mihócza Orsolya mutatja be barátnőjét, Mátray Lelle Mária Domonkos-rendi nővért.

A mellékelt képen Mátray Lelle Mária nővér látható, mellette pedig én nevetgélek. Jókedvünk volt, mert minden évben a téli szünetben, immár hagyományosan, találkozunk és beszélgetünk egy nagyot!

Azért ő az én kedvenc szerzetesem, mert kilencéves korunk óta vagyunk barátnők. Egy osztályba jártunk, majd egy közösségbe kerültünk a Regnum Marianumban, ahol további tíz évet töltöttünk együtt. Rengeteg közös kirándulós, bulis, tábori emlékünk van ebből az időszakból.

A kisközösség megszűnése után is folyamatosan nyomon követtük egymás életét, ezáltal betekintést nyerhettem Lelle lassan, megfontoltan meghozott döntésébe: belép a domonkos nővérekhez. Azóta is kapcsolatban vagyunk, imaháttérként, de barátnőként is mindig számíthatunk egymásra. Nagyon büszke vagyok Lelle Mária nővérre, mert időben megérezte, meghallotta Isten hívó szavát, és elhivatottan képviseli Őt jelenleg nemcsak a rendben, hanem Budakeszin a kiskórus vezetőjeként, és a Zeneakadémia egyházzenész szakán is. Ahogy mesélni szokta, élete kiteljesedett a rendben, megtalálta a közösségét, akikkel boldogan él. Természetesen régi barátait nem feledve fel-feltűnik Újpesten, ahol felnőtt, ilyenkor nemcsak én örülök neki, hanem sokan a nyakába ugrunk!

Kovács-Mihócza Orsi

 

Kapcsolódó fotógaléria