Az I. világháború hőseire emlékeztek Kapuváron

Kishírek – 2014. szeptember 24., szerda | 12:00

Engesztelő szentmisével és koszorúzással egybekötött műsorral emlékeztek szeptember 19-én a száz évvel ezelőtt kezdődött I. világháborúban elesett katonákra Kapuváron – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

A szentmisét Szaradics József nyugalmazott ezredes, plébános mutatta be a Szent Anna-templomban, Kiss György Barnabás ferences püspöki helynök, detroiti plébános (USA, Michigan állam) koncelebrálásával.

A szentmisén a Rábaközi Honvéd Hagyományőrző Csoport képviseletében részt vett Szalay Pál parancsnok.

Az ünnepség a Kisfaludi Strobl Zsigmond által készített, nemrégiben felújított I. világháborús emlékműnél folytatódott. Köszöntőbeszédet mondott Hámori György polgármester, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Töll László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztályának vezetője.

Kiss György Barnabás megszentelte az emlékművön elhelyezett, a hősök neveit rögzítő márványtáblákat, majd a tiszteletadás jeleként koszorúkat helyeztek el az emlékműnél.

Az este az I. világháborúval kapcsolatos előadásokkal folytatódott a Hany Istók Kerékpáros Centrumban. Az előadások között katonadalok hangzottak el zenekari kísérettel. A programsorozathoz kiállítás kapcsolódik az épület alagsorában, mely a világháború emléktárgyait mutatja be a látogatóknak.

Fotó: Dukai Miklósné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria