Az irgalmasság volt a magyarhertelendi hittantábor témája

Kishírek – 2016. július 13., szerda | 10:46

Gyermeknyelven dolgozták fel az evangéliumi példabeszédeket a magyarhertelendi hittantábor foglalkozásain július 11. és 13. között, miközben a krisztusi tanítás legfontosabb kérdéseiről beszélgettek az alsós gyerekekkel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A táborban az irgalmasság volt a fő téma: a diákok játékos hittanórákon és szentmisén is részt vettek, de a programot túrázások, strandolás is színesítette. A jó pásztor, a tékozló fiú vagy épp az irgalmas szamaritánus története által, valamint a kapcsolódó foglalkozásokon keresztül is az irgalmas szeretet lényegét érthették meg a gyerekek.

A hitoktatók szerint már a legkisebbek is gyakran kerülnek olyan élethelyzetekbe, amikor felismerhetik: egymással szemben is irgalmasnak kell lenniük. Ezt segítik megérteni az evangéliumi példabeszédek. Rachler Edit, hitoktató hozzáfűzte: „Nagyon fontos, hogy ezt a szemléletmódot már kiskorban átérezzük, és a tábor erre nagyon jó alkalom, mert bizony vannak konfliktusok itt is. Hiába hittantábor, ki ezt szeretné, ki azt szeretné, sőt, inkább akarja, meg követeli. És meg kell tanulnunk alkalmazkodni, észrevenni a másik vágyait, vagy szomorúságát, vagy örömét, együtt érezni, együtt örülni vele."

Július 10-e és 13-a között huszonöt kisdiákkal foglalkoztak a hertelendi hittantáborban. A Pécsi Egyházmegye a nyár folyamán még számos hasonló táborba vár gyerekeket.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria