Az Olasz Püspöki Konferencia elnökének nyilatkozata a genovai híd összeomlása után

Kitekintő – 2018. augusztus 15., szerda | 17:41

Gualtiero Bassetti bíboros, perugiai érsek augusztus 14-én, kedden nyilatkozatot tett közzé a Genovában történt közúti szerencsétlenség kapcsán. Amikor egy autósztráda felüljárója összeomlott, mintegy 35 embert temetett maga alá.

„Ismét egy tragédia, mely ezúttal Genovára vonja az ország figyelmét. Ezek a napok, ahelyett, hogy ünnep és pihenés napjai lennének, súlyosan ránehezednek teljes családokra és közösségekre. Ezekben a fájdalmas órákban imáinkkal és szolidaritásunkkal állunk Angelo Bagnasco bíboros és városa, a mentőalakulatok és mindazok mellett, akik szeretteiket gyászolják.”

* * *

A tervezőjéről Morandinak nevezett hidat 1963 és 1967 között építették. 1182 méter hosszú és 45 méter magas. A kedd reggeli felhőszakadás után fél 12 tájban történt a szerencsétlenség, amikor a híd mintegy száz méteres szakasza beomlott, maga alá temetve a rajta közlekedő harminc személyautót és három kamiont. Egy negyedik kamion az utolsó pillanatban tudott lefékezni és alig pár lépéssel a leomlott szakasz előtt állt meg.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria