Az újvidéki ferences vértanúkra emlékeznek

Megszentelt élet – 2014. október 19., vasárnap | 13:12

Ünnepélyes keretek között emlékeznek meg az újvidéki ferences templomban a rendház két alapító tagja vértanúhalálának 70. évfordulójáról október 25-én – tájékoztatta szerkesztőségünket Harmath Károly OFM.

A megemlékezések központi eseménye az október 25-én 11 órakor kezdődő szentmise lesz, melyet Orlando Antonini pápai nuncius mutat be a helyi főpásztorok és a helyi, valamint a horvátországi és magyarországi papság koncelebrálásával.

A szentmise után ájtatosságot tartanak a templomban a vértanúk emlékhelyén. Ezt a fennállásának tizenötödik évét ünneplő Kapisztrán Ifjúsági Kórus rövid hangversenye követi, majd kiállítás nyílik az Életek a nyájért elnevezésű alkotótáborban a vértanúság témájára alkotott művekből. Az ünnepség ebéddel és beszélgetéssel zárul.

A központi ünnepségre kilenceddel készülnek a vértanúk mielőbbi boldoggá avatásáért, valamint október 22. és 24. között háromnapos lelkigyakorlatot tartanak a templom védőszentje, Kapisztrán Szent János ünnepe alkalmából.

A megemlékezés jelentőségét növeli, hogy Körösztös Krizosztom és Kovács Kristóf ferences atyák boldoggá avatási pere jól halad, ügyük az idei év elején Rómába került az illetékes Kongrecióhoz.

Fotó: ofmns.org.rs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria