Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett

Hazai – 2014. november 21., péntek | 10:20

Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett november 20-án Budapesten. A megbeszélésen az egyházi fejlesztésekről is szó volt – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Sajtó és Kommunikációs Főosztálya az MTI-t.

A megbeszélésen részt vett Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke – olvasható az Emmi közleményében.

A tárgyaláson szóba kerültek a következő uniós költségvetési időszak egyházakat is érintő tervezett operatív programjai. Az Emmi közlése szerint Balog Zoltán elmondta, a kormányhatározatokban rögzített egyházi fejlesztéseket a kormány korábbi szándékával összhangban támogatja.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy az állam és az egyház konstruktív együttműködésének szakmai kérdéseiben rendszeres egyeztetéseket folytatnak a jövőben.

A csütörtöki tárgyaláson az egyházakat érintő költségvetési kérdések is szóba kerültek, és a felek megegyeztek abban, hogy további egyeztetéseket fognak tartani az egyházi finanszírozási rendszer stabilitásának megőrzése érdekében – közölte az Emmi.

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria