Beiktatták győri kanonoki tisztségébe Németh László pápai prelátust

Hazai – 2016. február 10., szerda | 10:50

Február 6-án, szombaton ünnepélyes igeliturgia keretében iktatta be kanonoki tisztségébe Pápai Lajos megyéspüspök Németh László pápai prelátust, általános püspöki helynököt a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmise elején a Győri Székeskáptalan kanonokjai együtt vonultak be, hogy helyet foglaljanak a székesegyház stallumaiban. Szentbeszédében Pápai Lajos megyéspüspök Jézusnak az aznapi evangéliumban hallott evangelizációs felhívásáról szólt. Hangsúlyozta, a kanonok számára nem csupán egy plébánia közössége fontos, hanem tekintettel van a hívők szélesebb rétegére, „jogosítványaival és eszközeivel” őket kell szolgálnia krisztusi szellemben. A főpásztor végül a jelenlévők közös imádságát kérte Németh Lászlóért.

A kinevezési dokumentumot Marics István püspöki irodaigazgató, városplébános olvasta fel, ezt követően került sor Németh László kanonoki beiktatására.

A szertartás végén az új kanonok néhány mondatban megköszönte főpásztorának, paptestvéreinek és a híveknek az imádságot, és reményét fejezte ki, hogy méltó lesz a kanonoki szolgálatra. Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynök a kinevezéssel a székeskáptalan VIII. stallumát foglalta el, soproni főesperesi címmel.

Németh László 1944. szeptember 17-én született a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben. 1967. június 18-án szentelték pappá Győrben.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria