Bemutatkoztak a nagyváradi Szent László-líceum előkészítő osztályai

Külhoni – 2015. január 20., kedd | 15:24

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum január 19-én különféle foglalkozások keretében mutatkozott be azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik az előkészítő osztályok iránt érdeklődnek – közli az Erdon.ro.

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban ősszel két normális és egy speciális előkészítő osztály fog indulni. Az iskola vezetősége és tanítói munkaközössége iskolabemutatóval, valamint az előkészítő osztályt érintő kérdések megbeszélésével várta az érdeklődőket, a a gyermekek számára különböző foglalkozásokat is szerveztek.

A katolikus oktatás 1991-ben alakult újra Nagyváradon – moondta el Zalder Éva igazgatónő az iskola történetéről. Előbb csak középiskolai szinten indult meg a katolikus oktatás, majd idővel átvették az elemi osztályokat is, és napjainkban már két magánóvoda is hozzájuk tartozik. A püspökség támogatásával néhány évvel ezelőtt a Kanonok sorról átköltöztek az egykori Nogáll-intézet épületébe. Ezt külsőleg tatarozták, és folyamatban vannak a belső renoválási munkálatok.

Tankó Zita tanítónő vetített képes előadásában többek közt arra hívta fel a figyelmet: az iskola hajléka a magyar szónak, az imádságnak, a keresztény szellemiségnek, a változatos programoknak, a gyermekközpontú oktatásnak, a tehetséggondozásnak, a versenyeknek és a szakköröknek. Emellett még  a gyermekek érdeklődéséhez igazított választott tantárgyakat  tudnak nyújtani, felzárkóztató foglalkozásokat segédtanár és iskolapszichológus segítségével, tanítás után délutáni foglalkoztatást, modern sporttermet, internetet, iskolai könyvtárat, bekapcsolódási lehetőséget különféle szakkörökbe, szociális hálózatot és folytonosságot akár a XII. osztályig.

Az előkészítő osztály tanterve témakörösített, interdiszciplináris és játékos. Nincs minősítés, csupán a tanév végén kitöltött kompetencia alapú táblázatos értékelő. Dicsérni, motiválni lehet a gyermekeket például piros ponttal, de nem rangsorolják a tanulókat. Az órák harmincöt percesek, és játékkal egészülnek ki, ezzel is megkönnyítve a tanulást, és elkerülve a túlterhelést.

Fotó: Erdon.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria