Benedek emeritus pápa afrikai missziós projekteket támogat

Kitekintő – 2016. április 26., kedd | 18:55

XVI. Benedek 35 ezer euró összegű támogatást nyújtott egy német segélyszervezet, a missio München afrikai projektjei számára – adta hírül a Vatikáni Rádió április 26-án. Az emeritus pápa ezzel az Ugandában és Burkina Fasóban végzett pasztorális tevékenységet segíti.


XVI. Benedek április 25-én fogadta a missio München (az Internationalen Katholischen Missionswerks; a Nemzetközi Katolikus Missziós Művek müncheni szervezete) Wolfgang Huber elnök vezetésével a Vatikánba érkezett  delegációját. Az emeritus pápa elismeréssel szólt a katolikus segélyszervezet munkájáról, és két projektjüket támogatta 35 ezer euró összeggel – jelentette be a szervezet. Joseph Ratzinger korábban, még müncheni érsekként a missio München központi tanácsának elnöke volt.

A két projekt Ugandában és Burkina Fasóban katekéták képzését célozza. Szerepük az afrikai egyház számára életbevágó jelentőségű – mondta az emeritus pápa.

A támogatásnak köszönhetően az Uganda fővárosában, Kampalában működő Szent Ágoston Intézetben százötven egyházmegyés pap számára nyílik lehetőség továbbképzésen való részvételre. Ez az intézet a spirituális megújulás egyik letéteményese, valódi támasz a gyorsan változó társadalom kihívásaira való felkészülésben.

A másik projekt során Burkina Faso ouahigouyai egyházmegyéjében huszonhét fiatal katekéta képzését segítik. Feladatuk az lesz, hogy bejárják az ország falvainak kis keresztény közösségeit, és támogatást nyújtsanak ott, ahol nyomasztó a paphiány.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: missio München

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria