Búcsút ünnepeltek Jánoshidán

Kishírek – 2016. június 28., kedd | 17:30

Június 26-án a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben a régi hagyományokat felelevenítve újra megtartották Keresztelő Szent János születésének búcsúünnepét a szentről nevezett premontrei prépostság ősi templomában.

A szentmisét főtisztelendő Szántó József apátkanonok, főesperes, jászberényi plébános mutatta be, koncelebrált Soós Tamás jánoshidai plébános, érseki tanácsos.

A zsúfoltságig megtelt templomban az apát buzdított Keresztelő Szent János életpéldájának követésére, hogy csak egész szívvel, feltétel nélkül lehet követni Jézust. Minden emberi hiányt és emberi gyengeséget kiegészít az isteni kegyelem, ha életünk legfontosabb mozgatórugója az Isten iránti szeretet.

A szentmisét körmenet zárta, amelynek végén újra buzdított a főesperes apát Krisztus odaadó, önzetlen követésére. Felhívta a figyelmet az ősi jánoshidai Mária-tisztelet további elmélyítésére, hogy a búcsú ünnep, a május és az október 13-i Fatimai Szent Szűz kiemelt egyházközségi ünnepek segítsenek bennünket a feltétel nélküli Krisztus követés útján.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria