Csillagösvény Lébényben

Kishírek – 2015. május 18., hétfő | 11:02

A XIII. Győri Szeretet Napokhoz kapcsolódó „Csillagösvény a Dunántúlon” elnevezésű programsorozat keretében május 9-én Lébénybe látogatott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes – tájékoztat a Győri Egyházmegye.


A szerzetest néhány tusnádfürdői gyermek is elkísérte a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett otthonból. Gőgh Tibor plébános adta át a nekik gyűjtött anyagi támogatást. A vendégek részt vettek a 18 órakor kezdődő szentmisén, melynek alkalmából a templom zsúfolásig megtelt hívőkkel. Csaba testvér prédikációjában beszélt a körülbelül kétezer éve született Saulról, akit Isten megszólított – „Saul, Saul! Miért üldözöl engem?” –, és szeretetével úgy átalakított, hogy Szent Pál lett belőle, a népek apostola, aki élete végén megírta a szeretethimnuszt.

Böjte Csaba atya egyszerűen és mindenki számára érthetően beszélt, a saját környezetéből, kapcsolataiból, életéből származó történetekkel fűszerezve mondanivalóját. Ízes, humoros előadásával mosolyt csalt a jelenlévők arcára, s egyúttal a Szentlélek sugallta bölcsességet közvetítette számukra.

Aki tökéletes társat akar, mondta a ferences atya, az ne itt, a földön keresse. Meg kell tanulnunk hibái ellenére is szeretni a másikat. Ha igazán szeretjük őt, nem fitogtatjuk érdemeinket, nem méricskélünk, nem bizonygatjuk az igazunkat. Jaj lenne nekünk, ha Isten csak igazságos lenne! De az Ő szeretete igazságosságánál is nagyobb, lehajol hozzánk, és tenyerén hordoz, hisz Ő alkotott minket.

A szentmise végén a Csaba testvérrel érkezett tusnádfürdői gyerekek Mária-énekeket énekeltek, végül pár mondattal mindegyikük bemutatkozott.

Fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria