Diego Maradona Ferenc pápának köszöni hite megújulását

Ferenc pápa – 2016. október 13., csütörtök | 18:19

Diego Maradona is részt vett az október 12-i római jótékonysági futballmérkőzésen, mely Ferenc pápa kezdeményezésére valósult meg. Az argentin futballsztár elmondta, Ferenc pápának köszönhető, hogy hite megújult, és visszatért az egyházhoz.

Diego Maradona is részt vett az október 12-i jótékonysági futballmérkőzésen, melyet Ferenc pápa kezdeményezett; az „Együtt a békéért”  mottóval meghirdetett meccsen olyan sztárok játszottak, mint Ronaldinho, Francesco Totti, Cafu és Felipe Anderson.

„Nagyszerű az is, amit a Vatikánban tesz [Ferenc pápa], minden katolikust boldoggá tesz vele. Én nagyon eltávolodtam korábban az egyháztól, több okból is. Ferenc pápának köszönhető, hogy visszatértem” – nyilatkozta Maradona a jótékonysági meccs előtti sajtótájékoztatón.


A futballmérkőzés bevételéből több katolikus jótékonysági kezdeményezést támogatnak, többek között a társadalmi igazságosságra és  a „találkozás kultúrájára” tanító Scholas Occurrentes Alapítványt, melyet a Szentatya alapított 2013-ban, illetve a közép-olaszországi földrengés károsultjainak is jelentős támogatást nyújtanak.

A Ferenc pápa kezdeményezésére megvalósuló jótékonysági meccset először 2014-ben rendezték meg; Maradona akkor is részt vállalt benne. A pápaválasztáskor a futball-legenda így nyilatkozott: „Argentínában mindenki jól emlékszik rá, mit tett »Isten keze« az Anglia elleni meccsen az 1986-os világbajnokságon. Most viszont Isten keze egy argentin pápát adott nekünk.”

Forrás: Catholic Herald

Fotó: ANSA

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria