Drogterápiás képzést szervez határon túli szakembereknek a Katolikus Karitász

Hazai – 2016. szeptember 23., péntek | 13:24

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata képzést és tanulmányi utat szervez a drogmegelőzés és drogterápia területein dolgozó határon túli magyar szakemberek számára Budapesten.


A képzés célja, hogy érzékenyítsen, szemléletet formáljon és fejlessze a szakemberek ismereteit, illetve készségeit a drogprevenció és egészségpromóció területén. A szervezők a segítő módszerek palettáját a pszichoedukációval kívánják bővíteni, amely az önreflexió fejlesztését célozza az adott területeken, jelen esetben a társkapcsolati témakörben. A tanfolyam a társkapcsolatok többszempontú elméleti megközelítésére törekszik.

A képzési program három alkalomból áll:

2016. október 16–17. – workshop
Addiktív problémák megelőzése és a prevenció módszerei, eszközei elsősorban a gyermekek és az ifjúság körében

2017. március 19–20. – workshop
Addiktív problémákkal küzdő családok elérése és segítése

2017. április 23–27. – 40 órás képzés
Pszichoedukációs csoportvezetők képzése – fókuszban a társkapcsolatok

A képzés és a tanulmányi út eredményeként a résztvevők könnyebben felismerhetik a serdülő korosztályra veszélyes kockázati tényezőket, megismerik a megváltozott tudatállapotot okozó szereket és hatásukat, elsajátítják az egészségpromóciós szemléletet, egészségpromóciós foglalkozásokat tudnak tervezni és megvalósítani. A képzést elvégző szakemberek jobban átlátják a környezetükben működő intézményrendszert, amely e kérdésben kompetens; megismerkednek a pszichoedukáció módszerével, amelynek alapja az önreflexió, a mentalizáció kialakítása, fejlesztése. Csoportdinamikai ismeretekre is  szert tesznek, fejlődik a csoportjelenségek kezelésének készsége, olyan párkapcsolati szemlélet alakul ki bennük, amelynek alapján elemezni tudják a kapcsolatokat és diszfunkcionális jelenségeiket.

A jelentkezés feltételei a segélyszervezet honlapján olvashatók.

Jelentkezési határidő: 2016. október 3.

A programok helyszíne: Gerand Hotel Griff Junior (Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 152.)

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Thediscoveryhouse.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria