Egerszalók – Képek mesélnek a pénteki napról

Hazai – 2018. július 14., szombat | 13:57

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat harmadik napján, július 13-án, pénteken többek között Czibere Zsolt és Fábry Kornél előadását hallgathatták meg a fiatalok, kiscsoportos és műhelybeszélgetéseken vehettek részt, este pedig Teréz anya életétről szóló színdarabot tekinthettek meg.

Pénteken a reggeli imát követően Czibere Zsolt, az egri főszékesegyház káplánjának előadását hallhatták a résztvevő fiatalok.

Ez a nap hagyományosan a bűnbánatot helyezi középpontba, ezért lehetőséget nyújtottak a jelenlévőknek szentgyónásuk elvégzésére. A délután Fábry Kornél, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárának előadásával kezdődött.

Ezután ismét műhelyeken vehettek részt a táborlakók, valamint kiscsoportos beszélgetésekre is lehetőségük volt.

Az esti szentmise főcelebránsa Galo Gábor szirmabesenyői plébániai kormányzó, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense volt, aki szentbeszédében Szent Péter és Pál apostolok és az ősegyház példáján keresztül világított rá a találkozó idei mottójának – „Nekilendülök annak, ami előttem van” – életet formáló jelentőségére. Ezúttal a zenei szolgálatot a Szalók Band végezte.

A szentmisét követően a Karol Wojtyla Művészeti Csoport előadásában Kalkuttai Szent Teréz anya életéről szóló színdarabot tekinthettek meg a jelenlévők.

A napot végül szentségimádás zárta a templomban.

Forrás és fotó: Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria