Egyedülálló nyári programot kínálnak fiúk számára az erdélyi ferencesek

Megszentelt élet – 2018. július 16., hétfő | 18:32

Az erdélyi ferencesek idén is az olaszországi Assisiben rendezik meg a „fiú_csapat_tábort”. Az egyhetes programra 2018. augusztus 26. és szeptember 2. között kerül sor.

A tábor keretében a résztvevőknek alkalmuk lesz elzarándokolni a ferencesek védőszentjének szülővárosába és azokra a helyszínekre, ahol Szent Ferenc felnőtt, és rátalált az igazi boldogság forrására, Istenre, akinek köszönhetően környezete úgy kezdett Ferencre tekinteni mint az öröm és a remény emberére.

Az olaszországi úttal az a szervezők célja, hogy a táborozók számára láthatóvá tegyék Assisi szentjének életútjában azt, hogy miként volt képes eljutni világias életfelfogásától annak felismeréséig, hogy az ő hivatása embertársai javára cselekedni a világban és az Egyházban.

A szervezők 17 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal felnőtteket várnak a fiú_csapat_táborba. A jelentkezés feltétele, hogy minden pályázó írjon egyoldalas (A4-es lap) összefoglalót egy ferences helyszínről, azt is belefoglalva, hogy mi az, amiért fontos számára. Az írásnak – amelyet a frtibi@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni – tartalmaznia kell néhány mondatot arra vonatkozóan is, hogy a pályázó miért szeretne részt venni a fiú_csapat_táborban, és mit vár attól.

Mivel a helyek száma csupán 14 fő, ezért azokat a kérelmeket, amelyek határidőn belül érkeznek ugyan, de meghaladják a helyek számát, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták, telefonon értesítik.

Részvételi díj: 100 euró.

A rendezvényről tájékozódni és arra jelentkezni ITT lehet, a részletekről pedig Pantea Tibor kolozsvári ferences nyújt felvilágosítást a frtibi@gmail.com e-mail-címen.

Forrás: Erdélyi Ferences Rendtartomány

Fotó: Ferences archívum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria