Ifjúsági kórustalálkozó a szatmárnémeti székesegyházban – KÉPGALÉRIÁVAL

Külhoni – 2014. október 27., hétfő | 12:59

Október 25-én, szombaton első alkalommal rendeztek egyházmegyei ifjúsági kórustalálkozót a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, „Énekelj az Úrnak egész föld” mottóval – tudósított az egyházmegye honlapja.


Szombaton délelőtt tíz órától késő délutánig nagybányai, kaplonyi, mezőfényi és szatmárnémeti kórusok váltották egymást, összesen csaknem száz fiatal éneke töltötte be a szatmárnémeti székesegyházat.

A találkozó elején az egyházmegyei ifjúsági iroda munkatársai, Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész, valamint Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC referensek köszöntötték a résztvevőket, emlékeztetve mindenkit a nap céljára: „nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy tanulhatunk, gazdagodhatunk egymástól. A mai nap a találkozás, töltekezés alkalma legyen. Bár a mottó az egész földet énekre buzdítja, tudjuk, hogy mindig helyben kell szebbé tenni a világot. Itt kell, hogy elinduljon valami, és hátha a mai jó példánk hatására jövőre még többen fognak énekelni, több kórus jön majd el. Mindannyian szerettek énekelni, és szeretitek a Jóistent. Ezt a szeretetet erősítsétek egymásban, illetve magatokban, ma énekeljetek Isten dicsőségére és mindannyiunk örömére” – hangzott el a megnyitóbeszédben.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kórustalálkozó során az egyházi ének volt a középpontban, de jutott idő a beszélgetésekre, a kérdések megválaszolására, a tanácsadásra és a töltekezésre is: Czier István mezőfényi plébános délutáni előadásában éneklésre buzdította a fiatalokat, és megosztotta gondolatait az egyházzenével, ifjúsági énekekkel, az éneklés módjával kapcsolatban, majd a nagybányai Schola Rivulina Ifjúsági Kórus saját szerzeményeiből adott koncertet.

Fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria