Együtt táboroztak a Pécsi Egyházmegye kispapjai

Hazai – 2016. augusztus 26., péntek | 14:35

Augusztus 23. és 25. között találkoztak a Pécsi Egyházmegye papnövendékei, hogy a hagyományos nyár végi táborban megerősödjenek hivatásukban. A baráti összejövetelt Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa vezette; a háromnapos eseményen részt vett Udvardy György pécsi megyéspüspök is.

KÉPGALÉRIA –  Klikk a képre!

Négy éve kezdeményezte Udvardy György pécsi megyéspüspök, hogy az egyházmegyében a papságra készülők számára szervezzenek nyári találkozót, amely egymás jobb megismerését és a hivatásban való elmélyülést szolgálja. A kispaptábornak vannak hagyományai a Pécsi Egyházmegyében, ezeket elevenítette fel és újította meg a főpásztor.

A papnövendékek idén augusztus 23. és 25. között Pécsett és Püspökszentlászlón töltöttek együtt pár napot.

„Ez a találkozó a baráti együttlétről szól. Arról, hogy az egyházmegye papnövendékei megerősödjenek a hivatástudatban, egymás jobb megismerésében és szeretetében, és így jobban is segítsék egymást az úton, amely a papsághoz vezet” – mondta el Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa, aki jelenlegi kinevezése előtt a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa volt.

Az egyházmegyének tizenöt növendéke van. Az augusztusi találkozón azonban nem tudtak mindnyájan részt venni. A külföldi ösztöndíjas hallgatót tanulmányai szólították el, néhányuknak pedig képzési intézményükben, a szemináriumban voltak programjaik.

„A papság mindenekelőtt életforma. Jézus arra hív meg, amit Ő maga is tesz és tenne az egyházán keresztül” – fogalmazott a rendezvényen Kajtár Edvárd plébános.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria