Éjszakai gyalogos zarándoklat indul Péliföldszentkeresztre

Megszentelt élet – 2018. január 17., szerda | 17:05

A péliföldszentkereszti szalézi közösség és a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola idén is megrendezi hagyományos éjszakai gyalogos zarándoklatát Nyergesújfaluról Péliföldszentkeresztre. A Szalézi Szent Ferenc tiszteletére meghirdetett zarándoklat január 19-én este indul.

Szalézi Szent Ferencet, amikor a javarészt protestáns Chablais vidékére küldték, még a zord téli időjárás sem tántorította el attól, hogy a kis alpesi falvakba is elvigye a katolikus tanítást, és ott is teljesítsen lelkipásztori szolgálatot, ahol már évek óta nem járt katolikus pap. Az is előfordult, hogy a hegyi utakat járva a szabad ég alatt kellett töltenie a hideg, téli éjszakát.

Szalézi Szent Ferenc emlékére szervezik meg 2010 óta rendszeresen Ábrahám Béla tartományfőnök kezdeményezésére ezt a különleges éjszakai zarándoklatot.

Gyülekezés: január 19-én 19 és 20 óra között Nyergesújfalun, a Zafféry Károly Szalézi Középiskola oratóriumában. Közös indulás 20 órakor Péliföldszentkeresztre. Érkezéskor szentmise, utána forró tea várja a túrázókat.

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy az időjárásnak megfelelő túraöltözetben induljanak útnak, hozzanak magukkal váltóruhát, inni- és ennivalót, és gondoskodjanak a hazajutásukról. Éjszakai szállást korlátozott számban biztosítani tudnak Péliföldszentkereszten, hozott saját hálózsákban. Aki ezt igénybe szeretné venni, az jelentkezéskor előre jelezze. Másnap közös reggeli 8 órakor, majd 10 órakor szentmise.

Aki részt szeretne venni a túrán, január 17-ig (szerda) jeletkezhet Ridly István testneveléstanárnál, Derossi Rajánál vagy Kovács Sándor testvérnél személyesen, illetve e-mailben a kovacssandorsdb@gmail.com címen.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria