Elindult Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat

Hazai – 2017. július 21., péntek | 18:14

Július 21-én kora reggel indult el Tokajból Máriapócsra az Útonlevők 22+ gyalogos zarándoklat. A program már 20-án, a „nulladik” nappal elkezdődött. A zarándokokhoz az első napon Orosz Atanáz püspök is csatlakozott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Tokajból Máriapócsra vezető gyalogos zarándoklaton a 22+ korosztály, azaz huszonkét év felettiek vesznek részt; akik már úton vannak, de még keresnek. A „nulladik” napon a ráhangolódás a tokaji görögkatolikus templomban tartott liturgiával kezdődött, amelyen közel félszáz fiatal vett részt. Fedor Péter miskolci parókus hitről, kitartásról, a változás – változtatás – fejlődés lépéseiről beszélt a zarándokoknak. 

A liturgia előtt sokaknak jutott ideje megcsodálni a 2015-ben kívül-belül felújított templom gyönyörű ikonjait és képeit. A lelki ráhangolódás az esti órákban folytatódott Fedor György pszichológus vezetésével. Az ország több, egymástól igencsak távol lévő pontjáról – Budapest, Ricse, Hernádvécse, Devecser – érkezők játékok, csapatépítésre alkalmas feladatok segítségével ismerkedhettek meg egymással. A „takarodó” előtt Fedor György még gondolkodnivalót adott a gyalogos zarándoklatra.

A reggeli utrenye után indult a zarándoklat, melynek első szakaszát Orosz Atanáz püspök is megtette. Az első nap úti célja Nyíregyháza. A tervek szerint július 22-én, szombaton este érkeznek a zarándokok Máriapócsra, ahol a Miskolci Egyházmegye búcsúját megelőző virrasztásba is bekapcsolódnak. Csatlakozni legkönnyebben Tiszaeszláron, Nyíregyházán és Napkoron lehet a csapathoz.

Részletes program ITT.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotók: Minyóczki Csaba; Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria