Elsőáldozások Kapuváron

Kishírek – 2015. május 20., szerda | 11:25

Április végén és májusban került sor a kapuvári Szent Anna-plébániatemplomban az elsőáldozásokra. Az ünnepi alkalmak során a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és a Kapuvár Térségi Általános Iskola 3. osztályosai először vehették magukhoz Krisztus Testét – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Április 26-án, a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola 3. a osztályosainak ünnepén Radót Tamás plébános így fogalmazott: „Szemünk számára a fény, a világosság természetes forrása a Nap. Az az óriási csillag, melyet az Úr alkotott. A Nap elűzi a sötétséget a világból, de a lélek sötétségét csak Isten bűnbocsátó kegyelme űzheti el. Ti, akik most első szentáldozásotokhoz járultok, ezt jól tudjátok, hiszen az első szentgyónás után megtisztult lélekkel jöttetek az Úr házába.”

Május 3-án a következő volt az elsőáldozási ünnep mottója: Jézussal mint baráttal összekapcsolva. Ekkor a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola 3. b osztályosai járultak először szentáldozáshoz. 

Bernáth Krisztián káplán prédikációjában hangsúlyozta: „Jézus olyan barátokat keres, akik vele élnek, és Isten jó hírét terjesztik. Jézusnak vannak elvárásai a barátaival szemben, neki a teljes szívünkre szüksége van. Ha elfogadom hívását, nemcsak ma, az elsőáldozás napján, hanem mindig barátja lehetek.”

Május 10-én a kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola 3. osztályosai ünnepeltek ezzel a mottóval: Jézus megtölti üres kezünket

Radó Tamás plébános szentbeszédében kiemelte: „Isten megtölti üres kezünket! A keresztségben Isten kezébe helyeztük életünket, ma a szentáldozásban ezt erősítjük meg. Ő az, aki megtölti üres kezünket, oltalmaz és véd bennünket.”

Május 17-én a Kapuvár Térségi Általános Iskola Széchenyi István Tagintézménye harmadik osztályosai járultak először szentáldozáshoz. Előkészületük során a szivárvány szimbólumából indultak ki, mely Isten emberekkel kötött szövetségének jelképe. 

Bernáth Krisztián káplán rámutatott: „Az elsőáldozás találkozás az Istennel. Az első találkozás, a szövetségkötés a keresztségben történik. Ezt a szövetségkötést erősítjük meg a keresztségi fogadalomban. Jézussal egészen közvetlen módon találkozunk, amikor magunkhoz vesszük az Oltáriszentségben.”

Szöveg és fotó: Dukai Miklósné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria