Erdei szentmisét mutattak be Lillafüreden

Kishírek – 2016. április 26., kedd | 10:44

Április 23-án Kalna Zsolt minorita tartományfőnök celebrált szentmisét Magyarországért és egy beteg édesanya gyógyulásáért Miskolc-Lillafüreden, a szabadtéri oltárnál, a Limpiászi feszület előtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Bükk hegység egyik legszebb és legkedveltebb kirándulóhelye Lillafüred. A Palotaszállótól egy rövid sétával juthatunk el ahhoz a szabadtéri oltárhoz, amely fölött a közelmúltban felújított Limpiászi feszület magasodik. Az oltár és a kereszt az 1920-as években készült, itt ért véget a lillafüredi Mária sétány. Ez a feszület hű másolata a spanyolországi Limpiás faluban találhatónak.

Ezen a kegyhelyen is Lourdes-hoz hasonlóan gyógyulások és különféle csodák történtek. Az 1930-as években a bükki Limpiászi keresztnél tavasztól őszig vasárnaponként rendszeresen tartottak szentmiséket. Ez a hagyomány azonban később hosszú időre megszakadt.

2005 áprilisának elején Kalna Zsolt OFMConv., a minorita rend tartományfőnöke, a miskolci Nagyboldogasszony-templom plébánosa kezdeményezte a hagyomány folytatását. Azóta évente kétszer, az isteni irgalmasság vasárnapjához közeli hétvége szombatján, valamint októberben, Magyarok Nagyasszonya ünnepén mutat be szentmisét a minorita tartományfőnök a Limpiászi keresztnél az oda elzarándokoló híveknek.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria