Erdő Péter bíboros fogadta a jeruzsálemi ortodox pátriárkát

Hazai – 2016. május 25., szerda | 19:20

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására hivatalos magyarországi látogatásra érkezett III. Theophilos jeruzsálemi görög ortodox pátriárka. A látogatás keretében a pátriárka május 25-én találkozott Erdő Péter bíborossal.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre! 

A kormányfő helyettese május 24-én, kedden, a Parlamentben megbeszélést folytatott III. Theophilosszal. A tárgyalás során a felek áttekintették a Szentföld helyzetét, valamint a keleti keresztény közösségek életét érintő kérdéseket.

Semjén Zsolt tájékoztatást adott a magyarországi ortodoxia és az állam kapcsolatáról, az egyházi intézmények működéséről, a hazánkban élő görög közösség spirituális és kulturális szerepének jelentőségéről.

III. Theophilos látogatása során felkereste a Pannonhalmi Bencés Főapátságot is, ahol Várszegi Asztrik főapáttal folytatott megbeszélést. A pátriárka Szentendrén, a szerb püspöki templomban együtt imádkozott a magyarországi ortodoxia főpapjaival és vezető képviselőivel. A jeruzsálemi görög ortodox pátriárka május 25-én, szerdán késődélután felkereste a budavári Prímási Palotában Erdő Péter bíborost.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria