Erzsébet-tábor és plébániai napközis táborok a pécsi Karitász szervezésében

Hazai – 2018. július 13., péntek | 12:39

Húsz gyermek nyaralhatott július 1. és 6. között Zánkán, az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász szervezésében. Emellett több helyi, plébániai karitászcsoport is rendez napközis tábort a nyár folyamán az egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházmegyei Karitász minden évben biztosít nyaralási lehetőséget olyan gyermekek részére, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek, vagy családjuknak nagy tehertételt okozna a gyermekek üdülésének megszervezése. A korábbi évektől eltérően idén nem a fonyódi, hanem a zánkai üdülőközpontban nyaralhatott húsz, aprófalvas térségben élő gyermek a Pécsi Egyházmegyéből.

A zánkai nyári táborban a gyerekek olyan élményekkel gazdagodtak, mint balatoni fürdőzés, hajókirándulás, sárkányhajózás, koncertek, színházi előadások, valamint kipróbálhatták tudásukat, ügyességüket szellemi és sportvetélkedőkön, focibajnokságban is.

Az Erzsébet-tábor mellett az Pécsi Egyházmegye területén több helyi, plébániai karitászcsoport szervez napközis tábort, ahol a gyermekek a nyári szünidő alatt is közösségben szerezhetnek élményeket.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria