Ez a dal köszönti majd a Dél-Koreába érkező Ferenc pápát – VIDEÓVAL

Nézőpont – 2014. július 15., kedd | 18:45

Megszületett a hivatalos dal, amellyel Dél-Korea köszönti a katolikus egyházfőt, aki augusztusban látogat el az országba a VI. ázsiai ifjúsági találkozó alkalmából – írja a Rome Reports és számos egyéb portál, köztük a koreai katolikus egyház weboldala is.

A videót a szöuli Myeongdong-székesegyházban vették fel 36 ismert dél-koreai művész közreműködésével – valamennyien honorárium nélkül, a pápa iránti szeretetből és tiszteletből vettek részt a munkában, a látogatása miatti örömüket fejezvén ki ezzel.

A zenemű a Koinonia címet kapta, vagyis a közösségről szól – a világegyház és Isten kapcsolatáról, szerzője Noh Young-sim.  „Sokan csak maguknak élnek, de azt gondoltam: a világ jobb hely lenne, ha többen imádkoznának másokért. A dallal azt a hitemet fejeztem ki, hogy ha egy szívvel imádkozunk, azzal a lehető legszebb virágcsokrot nyújtjuk át a pápának” – nyilatkozta a zeneszerző.

A szervezők és előadók között neves színészeket és énekeseket találunk, akik a katolikus egyházhoz tartoznak: az egyik főszervező Ahn Sung-ki színész (képünkön középen), fellép benne a Bada nevet viselő énekesnő, sőt, néhány sportoló is megjelenik a videoklipben. A videó rendezője a legismertebb dél-koreai rendezők egyike, akik bár maga nem katolikus, de örömmel vett részt a munkában, mert rokonszenvesnek találta annak célját.

A videót a szöuli érsekség készítette, hogy kifejezzék: Ferenc pápa látogatása Isten ajándéka. A dalt először július 7-én mutatták be a Myeongdong-székesegyházban, ahol Ferenc pápa útja zárómiséjét celebrálja majd augusztus 17-én.

A Szentatya augusztus 13-án, szerdán délután 4 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről, és augusztus 14-én délelőtt fél 11-kor érkezik Szöulba.

Augusztus 15-én délelőtt szentmisét mutat be Nagyboldogasszony ünnepén Daejeon város stadionjában. A szertartáson homíliát mond, és elimádkozza az Úrangyalát a jelenlevőkkel. Utána együtt ebédel a fiatalokkal a daejeoni nagyszemináriumban. Fél 5-kor helikopteren a Solmoe-kegyhelyre indul, ahol este fél 6-kor az ázsiai fiatalokkal találkozik.

Augusztus 16-án, szombaton ellátogat a Seo So Mun-i vértanúk kegyhelyére, ahol 10 órakor szentmisét mutat be. A szertartás során boldoggá avatja Paul Yun Ji-Chung-ot és 123 vértanútársát – ez alkalomból kerül ismét előadásra a Koinonia című dal.

Délután látogatást tesz a Remény Háza elnevezésű otthonban, ahol fogyatékkal élőkkel foglalkoznak. Ezt követően a koreai szerzetesközösségekkel, majd a világi apostolkodás vezetőivel találkozik.

Augusztus 17-én délután szentmisét mutat be Haemiben, amellyel lezárja a VI. ázsiai ifjúsági találkozót.  Este 7 órakor visszatér Szöulba.

Augusztus 18-án, hétfőn délelőtt találkozik a vallási vezetőkkel a szöuli érseki kúrián, majd szentmisét mutat be a békéért és a kiengesztelődésért a szöuli Myeongdong-székesegyházban.

A Szentatya augusztusi apostoli útja lesz a harmadik alkalom, hogy katolikus egyházfő ellátogat Dél-Koreába.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria