Ezüstmiséjét ünnepelte Koncz Tibor esperes, plébános Nagykikindán

Külhoni – 2017. június 26., hétfő | 9:01

Ezüstmiséjét ünnepelte Koncz Tibor esperes, plébános június 20-án a nagykikindai Assisi Szent Ferenc-templomban. Pappá szentelésének 25 éves jubileumára is ugyanazt a mottót – Legyünk hálásak és szolgáljunk Istennek (Zsid 12,28) – választotta, amelyet még újmisésként, papi szolgálata vezérfonalául.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ezüstmiséssel együtt ünnepelt a nagybecskereki egyházmegye papsága főpásztorukkal, Német László SVD püspökkel. Tibor atya jelenlegi és egykori szolgálati helyeiről sok hívő jött el, a jubileumi ünnepen jelen voltak szülei és rokonai is.

Homíliát Gyuris László székesegyházi plébános mondott. Arra buzdított, legyünk hálásak és szolgáljunk Istennek.

Csodálatos hálásnak lenni. A mottóban benne van Tibor atya papi életének csúcsa, az Eucharisztia, amely nem más, mint hálaadás. Az idézet másik része, hogy szolgáljunk Istennek, a másokért való élet a Jézus iránti szeretetünk jele nálunk, papoknál. Kívánom, hogy éld, amit a Szentlélek adott útravalóul papi életedre! – fogalmazott a szónok.

Koncz Tibor Törökkanizsán született 1966-ban. Ugyanitt szentelte pappá Huzsvár László 1992. június 20-án. 1992 és 2009 között plébánosként szolgált Bókán, Módoson, Nezsényben és a hozzájuk tartozó filiákban, majd Magyarcsernyén és Kisoroszon. Jelenleg Nagykikinda, Homokrév és Szaján híveinek lelkipásztora.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria