Megkoronázták a fatimai kegyszobor mását Bodollón

Külhoni – 2017. május 15., hétfő | 19:00

Május 13-án, az első jelenés centenáriumán Bernard Bober kassai érsek-metropolita ünnepélyesen megkoronázta a Szűzanya fatimai kegyszobrának mását a felvidéki bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 13-án engesztelő imatalálkozót szerveztek a Szepsi városhoz tartozó Bodollón, ennek keretében koronázta meg a fatimai Mária-szobor mását, Király Tamás és Kis Virág Glória alkotását az érsek-metropolita. Emellett megáldotta a templom fatimai jelenésekre emlékeztető ólomüveg ablakát, amely Schultz Gábor és felesége, Megalesz Magdolna műve.

A hagyományos imatalálkozó kiemelt mozzanata ez alkalommal is a gyertyás szentségimádás volt, melynek során a jelenlevők felajánlották magukat Szűz Mária Szentséges Szívének, és engeszteltek az Oltáriszentség ellen elkövetett bűnökért.

A kassai főpásztor külön áldásában részesítette az alkotókat, valamint a kilencvenéves Ikrényi Annát, aki sokat tett az új bodollói templom felépítéséért, melyet huszonegy éve szenteltek fel.


Forrás és képek: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria