Fatimai imaestet tartottak Toronyban

Kishírek – 2016. szeptember 20., kedd | 12:01

A hagyományokhoz híven fatimai imaestet tartottak a Vas megyei Torony községben szeptember 13-án. Perger Gyula plébános szentmisét mutatott be, koncelebrált Hancz Tamás premontrei szerzetes.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentségimádást követő szentmise szónoka Hancz Tamás volt, aki a naimi ifjú története kapcsán Isten irgalmas szeretetéről beszélt – számol be az engesztelésről Hoós Norbert.

Jézus visszaadta édesanyjának az ifjút, hogy továbbra is támasza lehessen. A Szűzanya is átélte azokat a fájdalmakat, amelyeket a naimi édesanya. Mária végig kitartott, Jézus mellett ment a keresztúton, mindvégig bízott Istenben. Az Úr pedig megajándékozta a Szűzanyát Szent Fia feltámadásával úgy, ahogy Jézus visszaadta a naimi ifjút édesanyjának.

Előfordulhat, hogy életünk során kilátástalan helyzetbe kerülünk, de Isten nem hagy magunkra minket. Kérjük a Szűzanya pártfogását, hogy Isten mellett mi is mindvégig ki tudjunk tartani – hangzott a tanítás.

A toronyi közösség körmenetben adott hálát a Szűzanyának, és kérték segítségét, hogy állhatatosak tudjanak maradni a hitben. A körmenetet követően Magyarországért, az ifjúságért és a betegekért imádkoztak.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Hoós Flórián

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria