Felvételi hírek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karáról

Külhoni – 2016. július 30., szombat | 12:57

Az egyetemi beiratkozási időszak végén a Vasárnap katolikus hetilap felkereste a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Római Katolikus Teológia Kar felvételi irodáját, hogy megtudják, milyen érdeklődés mutatkozott a kar által kínált szakok iránt.

Bereczki Gyöngyvér foglalkozott a jelentkezőkkel, aki már az első napokban úgy látta, nagyon komoly, felkészült, céltudatos beiratkozók keresték fel a kar titkárságát. A tanárképző szak helyei többnyire be is teltek, a vallástudomány szakon maradt néhány hely őszre.

A gyulafehérvári papképzésre tizenkét jelentkező nevezheti sikeresnek a felvételijét, néhány hely ott is maradt még az őszi felvételi időszakra. A magiszteri képzésre is lehet még ősszel is jelentkezni.

Holló László, a kar tanára, a felvételi bizottság elnöke is elégedett volt a kar iránt mutatkozó érdeklődéssel, sőt, véleménye szerint az idén volt a legjobb az arány a nyári felvételi időszakban.

Vik János dékán az újság kérdésére elmondta, a kar kiváló lehetőségekkel rendelkezik a diákok elszállásolását illetően, jobb helyzetben vannak, mint sok más egyetemi kar, gyakorlatilag mindenkinek tudnak bentlakásos helyet biztosítani.

Az őszi felvételi és beiratkozás szeptember 5–13. között lesz, majd 14–15-én kell a sikeres felvételizőknek a helyeiket elfoglalniuk, így szeptember 15-én lesz végleges, hányan kezdik a tanévet a teológia karon.

Forrás: Gyulafehrvári Római Katolikus Érsekség

Fotó: Babeș-Bolyai Tudományegyetem

Magyar Kurír