Ferenc pápa a bangui menekülttáborba látogatott

Ferenc pápa – 2015. november 30., hétfő | 10:15

Ferenc pápa november 29-én, Közép-afrikai Köztársaságba érkezését követően a fővárosban található Isteni Megváltó-plébánia menekülttáborába látogatott, ahol a vallás- és polgárháború miatt szülőföldjükről menekülni kényszerült családok gyermekei találkoztak a Szentatyával.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szentatya, látva a kezükben tartott feliratokat, a békéről szólt röviden a gyermekekhez.

Az alábbiakban közreadjuk a Szentatya beszédét.


„Köszöntelek mindnyájatokat, akik itt vagytok.

Elmondom nektek, hogy elolvastam a gyerekek feliratait: »béke«, »megbocsátás«, »egység« és még sok egyéb… »szeretet«. Dolgoznunk, imádkoznunk kell, és meg kell tennünk mindent a békéért. Ám a béke szeretet, barátság, megértés és megbocsátás nélkül nem jöhet létre. Mindnyájunknak tennie kell valamit.


A békét kívánom nektek, és minden közép-afrikainak, nagy békét közöttetek. Hogy békében tudjatok élni, bármilyen néphez, kultúrához, valláshoz és társadalmi réteghez tartozzatok is. De mindenki békében! Mindenki! Hiszen mindnyájan testvérek vagyunk! Azt szeretném, ha mindnyájan együtt mondanánk: »Mindnyájan testvérek vagyunk!« [A tömeg elismétli: »Mindnyájan testvérek vagyunk!«] Még egyszer! [»Mindnyájan testvérek vagyunk!«] Mivel mindnyájan testvérek vagyunk, ezért akarunk békét!

Az Úr áldását adom rátok. Az Úr áldjon meg benneteket: az Atya, a Fiú és a Szentlélek! Imádkozzatok értem! Imádkozzatok értem – hallottátok? [Válaszuk: »Igen!«]”

Fordítás: Korponai Gábor SJ

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria