Ferenc pápa beugrott egy római optikushoz

Ferenc pápa – 2015. szeptember 4., péntek | 20:01

Ismét meglepetést okozott Ferenc pápa Rómában: szeptember 2-án délután a város központjában, a Via del Babuinón betért egy optikai szaküzletbe, hogy kicseréltesse szemüvege lencséit. A Vatikáni Rádió olasz portáljának híradása.


Ferenc pápa csak egy sofőrrel, autóval érkezett az üzlet elé. Miután bement, pillanatok alatt nagy tömeg gyűlt össze a kijárat előtt. Negyven percet töltött próbával, majd visszatért a Vatikánba.


Alessandro Spiezia, az üzlet tulajdonosa fogadta a pápát. Később a sajtónak elmesélte, mit mondott neki a Szentatya: „Nem szeretnék új keretet, csak a lencséket kell kicserélni. Nem akarok sokat költeni rá.” Majd a fülébe súgta: „Kérlek, Alessandro, annyit kérj, amennyi jár érte.”

Ferenc pápa megválasztása óta többször ellátogatott már a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy a Salus Populi Romani nevű Mária-kegykép előtt imádkozzon. Megválasztása másnapján, 2013. március 13-án elment befizetni a konklávé idején elfoglalt szálláshelyének költségét a Via della Scrofára. Ezeken kívül nem tudunk arról, hogy magáncélból elhagyta volna a Vatikán területét – írja a Famiglia Cristiana.

Fotó: Radiovaticana.it, Famigliacristiana.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria