Ferenc pápa csatlakozik a kármeliták békeimájához

Megszentelt élet – 2015. március 27., péntek | 15:00

A rend legfőbb elöljárója, Saverio Cannistrà tájékoztatása szerint a békéért világszerte meghirdetett ima március 26-án kezdődött a kármelita közösségekben, és március 28-áig tart. A Vatikáni Rádió tájékoztatása.


Ferenc pápa március 26-án, csütörtökön reggel a Szent Márta-házban tartott szentmiséje során megemlékezett arról, hogy március 28-án ünnepeljük Avilai Szent Teréz kármelita szerzetesnő, szűz, egyházdoktor születésének ötszázadik évfordulóját. Felhívta a figyelmet arra, hogy a sarutlan kármelita rend legfőbb elöljárója kérésére – aki jelen volt a szertartáson általános helynökével együtt – imanapot tartanak világszerte minden kármelita közösségben, amelynek keretében egy-egy órát imádkoznak a békéért.

A pápa csatlakozik a kezdeményezéshez, és kéri, hogy Isten szeretetének tüze győzze le a háborúk, az erőszak lángjait, amelyek az emberiséget sújtják, és a párbeszéd kerüljön előtérbe a fegyveres összeütközés helyett. „Avilai Szent Teréz, járj közben ezért a kérésünkért!” – fohászkodott a pápa reggeli szentmiséjén.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria