Ferenc pápa fogadja a Bayern München játékosait

Kitekintő – 2014. október 16., csütörtök | 17:40

Nagy megtiszteltetés: jövő szerdán, a BL-meccs után az FC Bayern játékosait magánkihallgatáson fogadja Ferenc pápa – tudatta a klub a Twitteren. Német lapok alapján számolunk be a hírről.

Miután a Bayern München a Bajnokok Ligája keretében megmérkőzik az AS Roma csapatával, különleges megtiszteltetésben lesz részük a klub játékosainak és edzőjüknek, Pep Guardiolának. Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja őket. Az október 22-ei látogatás helyszíne a VI. Pál-terem előtti kisterem lesz, időben pedig megelőzi a szerdai általános kihallgatást – tájékoztatott a részletekről a Vatikán.

Közismert Ferenc pápa rajongása a labdarúgás iránt. Az FC Bayern helyi riválisa, a TSV 1860 München játékosai szeptemberben vettek részt általános kihallgatáson Rómában. A 25 fős bajor delegáció arra kérte akkor Ferenc pápát, fogadja el a klub tiszteletbeli tagságát. Átadták a Szentatyának egyesületi krónikájukat, a tagságot dokumentáló oklevelet és a csapat oroszlános zászlóját.

A Bayern München játékosa, David Alaba több ízben tett tanúságot arról, mit jelent számára a hit. David Kadel nemrég megjelent Futball-biblia című interjúkötetében Edinson Cavani uruguayi csatár, David Luiz brazil védő és Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund edzője mellett ő is vallott meggyőződéséről. Alaba arról szólt, mennyire fontos számára a mérkőzések küzdelmében az imádság, a beszélgetés Istennel. Felidézte gyermekkorát, amikor szülei gyakran felolvastak neki a Bibliából. Meghatározó élmény volt számára Dávid és Góliát története, amely számára ma is azt üzeni: az ember Istennel együtt mindent el tud érni.

Fotó: FCBayern.de

Magyar Kurír