Ferenc pápa liturgikus szertartásai decemberben és januárban

Ferenc pápa – 2015. november 22., vasárnap | 16:02

A Pápai Liturgikus Szertartások hivatala közzétette a Szentatya programját a következő két hónapra.

2015. december

December 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén reggel fél tízkor Ferenc pápa szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában, és megnyitja a szent kaput.

December 8-án délután négy órakor a Spanyol-lépcsőnél lerója tiszteletét a Szeplőtelen Szűz szobra előtt.

December 12-én, szombaton délután hat órakor a pápa a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be a Guadalupei Boldogságos Szűzanya ünnepe alkalmából.

December 13-án, advent 3. vasárnapján (Gaudete vasárnap) a Szentatya a Lateráni Szent János-székesegyházban reggel fél tízkor szentmisét mutat be és megnyitja a szent kaput.

December 13-án, advent 3. vasárnapján (Gaudete vasárnap) James Harvey bíboros, a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilika főpapja szentmisét mutat be a bazilikában és megnyitja a szent kaput.

December 24-én, csütörtökön, szenteste fél tízkor Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában éjféli misét mutat be.

December 25-én, pénteken, karácsonykor, Urunk születése napján délben a pápa a Szent Péter-bazilika központi erkélyéről Urbi et Orbi áldást ad Róma városára és a földkerekségre.

December 27-én, vasárnap szent család ünnepén délelőtt tíz órakor a Szent Péter-bazilikában a pápa szentmisét mutat be a családokért.

December 31-én délután öt órakor a Szent Péter-bazilikában a Szentatya vesperást vezet és hálát ad Istennek az elmúlt évért.

2016. január

Január 1-jén, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, a 49. béke világnapon délelőtt tíz órakor Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be, amelyen jelen lesznek a Pueri Cantores egyházi gyermekkórusok tagjai a 40. nemzetközi kongresszus lezárása alkalmából.

Január 1-jén, pénteken, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén délután 5 órakor a római Santa Maria Maggiore-bazilikában Ferenc pápa szentmisét mutat be és megnyitja a szent kaput.

Január 6-án, Urunk megjelenése (Vízkereszt) ünnepén délelőtt tíz órakor a Szentatya a Szent Péter-bazilikában szentmisét mutat be.

Január 10-én, Urunk megkeresztelkedése ünnepén délelőtt fél tízkor Ferenc pápa szentmisét mutat be a Sixtus-kápolnában és megkeresztel néhány gyermeket.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír