Ferenc pápa megkezdte egyhetes nagyböjti lelkigyakorlatát

Kitekintő – 2015. február 23., hétfő | 18:10

A hagyománynak megfelelően nagyböjt első vasárnapján megkezdődött a pápa és a Római Kúria lelkigyakorlata, amelyet idén is a Róma környéki Ariccia városában tartanak – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Az elmélkedéseket Bruno Secondin kármelita vezeti, aki Illés próféta lelkipásztori értelmezése köré fűzi prédikációját Az élő Isten szolgái és prófétái címmel. Hétfőn, a lelkigyakorlat második napján a hitelesség útjairól tartott elmélkedést a kármelita szerzetes a pápának és a kúria tagjainak.


A nagyböjti lelkigyakorlat pénteken ér véget az aricciai Isteni Mester Házban. Ez idő alatt szünetelnek a pápai audienciák, beleértve a magánkihallgatásokat és a szerdai általános kihallgatást is.


Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor azt kérte a hívektől, hogy kísérjék imáikkal a lelkigyakorlatot: „Imádkozzatok, hogy ebben a »pusztában«, a lelkigyakorlaton meg tudjuk hallani Jézus hangját, ki tudjuk javítani hibáinkat, hiszen mindnyájunknak vannak hibái, és ellen tudjunk állni a nap mint nap ránk leselkedő kísértéseknek. Kérlek tehát benneteket, kísérjetek minket imáitokkal.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria