Ferenc pápa meglátogatott három családot egy milánói lakótelepen

Ferenc pápa – 2017. március 27., hétfő | 15:13

A szentatya március 25-i milánói útja során ellátogatott a Forlanini negyed úgynevezett „fehér házaiba” is: az egyik családban ágyhoz kötött beteg a férj; a másikban egy idős asszony néhány napja kórházba került, a pápa felhívta telefonon; a harmadik egy marokkói muszlim család volt három gyerekkel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A „fehér házak” Milánó egyik keleti peremvidékén állnak: a fehér színű, hatalmas blokkházakat a hetvenes években építették a két háború közt emelt apró házak helyén. 477 család él itt, és több mint kétszáz idős ember. A lakásokat 18 százalékban bevándorlók lakják, akik a Magreb-országokból, valamint Dél-Amerika és Kelet-Európa országaiból érkeztek. Itt működik a San Galdino-plébánia, melynek 4 ezer hívéből több mint ezren ezekben a házakban élnek.

Ferenc pápa először három családot látogatott meg, majd szabadtéren találkozott a környék mintegy 10 ezer lakosával, akik ajándékkal kedveskedtek neki.

Az első lakásban, amelyet meglátogatott a pápa, Dori Falcone és Lino Pasquale családja él: a feleség öt éve ápolja férjét, aki ágyhoz kötött beteg. Az asszony kenyeret sütött a környék minden beteg emberének, akiket Ferenc pápa nem tudott meglátogatni, és megkérte a szentatyát, hogy áldja meg a kenyereket, amelyeket aztán szétosztott a szomszédai között.

Adele Agogini és férje, Nuccio Oneta élnek a második lakásban: idősek, 81 és 82 évesek. A feleség három nappal korábban kórházba került. Nagyon szeretett volna találkozni a szentatyával; a meghatottságtól szinte szóhoz sem jutott, amikor Ferenc pápa felhívta telefonon a saját otthonából.

A harmadik lakásban a marokkói Hanane és Abdel Karim élnek három gyermekükkel. A család süteménnyel, szárított gyümölcsökkel, datolyával várta a pápát, aki egy pohár tejet is elfogadott tőlük. A szülők 1987 óta élnek Olaszországban, 2000 óta a „fehér házak” egyikében. Hanane aktívan részt vesz a plébánia életében, segít az ünnepek idején. A legkisebb fiú készített egy rajzot Ferenc pápának, amelyen ő és két testvére egy templom és egy mecset előtt játszanak.

Forrás: Avvenire.it; Vatikáni Rádió

Fotó: Avvenire.it; News.va

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria