Ferenc pápa részvéttávirata a franciaországi légi katasztrófa kapcsán

Ferenc pápa – 2015. március 25., szerda | 18:35

Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Digne püspökének a dél-francia Alpokban történt légi katasztrófa miatt – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Kedden délután Ferenc pápa – Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával – részvéttáviratot küldött Jean-Philippe Nault digne-i püspöknek, melyben együttérzését fejezi ki a Germanwings német légitársaság repülőgépének dél-francia Alpokban történt tragédiája miatt, melyben százötven utas lelte halálát.

„Tudomást szerezve a tragikus balesetről – szól a pápai részvéttávirat – mely Digne környékén történt, és számos áldozatot követelt, köztük sok gyermek halálát is okozva, Ferenc pápa osztozik a családtagok fájdalmában és közelségéről biztosítja őket.

Imádkozik az elhunytak lelki békéjéért, az Isten irgalmára bízza őket, hogy fogadja be őket a béke és a világosság országába. A legmélyebb érzéseit fejezi ki a drámában érintetteknek, továbbá a katasztrófa elhárításában segédkezőknek, akik nehéz körülmények között dolgoznak. A Szentatya kéri az Urat, hogy adjon nekik erőt, vigasztalást és bátorítást, és az Isten bőséges áldását kéri számukra.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria