Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét a mexikói zarándokokat ért tragédia miatt

Kitekintő – 2015. augusztus 2., vasárnap | 13:45

Pietro Parolin bíboros, államtitkár aláírásával Ferenc pápa augusztus elsején, szombaton részvéttáviratot küldött a mexikói Zacatecas állam Mazapil településén három napja történt súlyos közlekedési baleset kapcsán – adja hírül a Vatikáni Rádió.


Július 29-én, szerdán délután egy homokot szállító billenős teherautó nagy sebességgel rohant bele a katolikus zarándokmenetbe, amely egy közeli templomba tartott. A súlyos balesetben 26 imádkozó zarándok, köztük négy kisgyermek lelte a halálát.

A teherautó vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, mert valószínűleg a kelleténél gyorsabban hajtott. Más feltételezések szerint azért nem tudott megállni, mert elromlott a jármű fékrendszere. A rendőrség keresi a tragédia helyszínéről elmenekült teherautósofőrt.
A pápai részvéttáviratot Zacatecas egyházmegye Sigifredo Noriega Barceló püspökének címezték a következő szöveggel: „Ferenc pápa mélységes fájdalommal értesült a Mazapilben történt tragikus balesetről, mely számos áldozatot követelt és többeket megsebesített. Ferenc pápa imádkozik az elhunytak lelki üdvéért, egyúttal részvétéről biztosítja az elhunytak hozzátartozóit. Közelségéről biztosítja őket és a sebesülteknek mielőbbi felépülést kíván, végül pedig szívből küldi számukra apostoli áldását, mint a feltámadt Úrba vetett remény jelét”.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria