Ferenc pápa táviratot küldött a valdi-metodista egyházak éves szinódusára

Ferenc pápa – 2016. augusztus 22., hétfő | 17:20

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa augusztus 22-én táviratot küldött az észak-olaszországi Torre Pellicébe, a valdi-metodista egyházi elöljárók augusztus 21. és 26. közötti gyűlésére.

A Szentatya a lelki közelség jegyében örömmel fordul a valdi-metodista egyházak szinódusának résztvevőihez szívélyes üdvözletével és jókívánságaival – olvasható a táviratban.

Imádsággal kíséri a szinódust, és az Úrtól azt az adományt kéri a résztvevők számára, hogy a szív egyszerűségével tudjanak együtt haladni a teljes közösség felé, hatékonyan tudjanak tanúskodni Krisztusról az egész emberiség számára, és együtt lépjenek korunk emberei elé, hogy az evangélium üzenetét közvetítsék számukra.

Ferenc pápa kívánsága az, hogy a katolikusok és a valdiak közötti különbség ne akadályozza a híveket abban, hogy együttműködésre találjanak az evangelizáció, a szegények és a migránsok szolgálata, valamint a teremtett világ védelme terén.

Ezekkel a jókívánságokkal kéri a pápa a Szentlelket, hogy segítse megélni azt a közösséget, mely megelőz minden szembenállást, és az Úrtól nyerje el számunkra az irgalmat és a békét – zárul az üdvözlő távirat.

A pápa idén a Vatikánban fogadta a valdi-metodista egyházak delegációját, mely a történelem során első alkalommal tett hivatalos látogatást a Szentszéknél. Korábban, 2015. június 22-én a Szentatya torinói látogatása során a pápák közül elsőként tett látogatást valdi templomban.

A valdiak a legősibb protestáns felekezet Olaszországban, jelenleg mintegy 25 ezer hívet számlál.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Ufficioturismo.comune.torrepellice.to.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria